VÅR STYRELSE

Bild

Anna Laurell

Ordförande

Precis som många av er kunde jag inte stå och titta på när människor flydde sina hem och gjorde den riskfyllda resan över medelhavet för att komma till Europa. Jag tillbringade hösten 2015 på Centralstationen i Stockholm med Röda Korset för att ge människor på flykt ett värdigt bemötande. När Sveriges och Europas gränser stängdes gjorde jag min första resa till Grekland. Än så länge har det blivit fyra resor. Jag tror på och kämpar för människors lika värde, rättigheter och möjligheter. Var i världen vi föds kan inte få vara avgörande för hur våra liv och våra barns framtid ska se ut. Därför engagerar jag mig och är stolt att ha varit med och startat Refugee Relief.

Jag är 32 år gammal och arbetar till vardags som verksamhetsutvecklare på Röda Korset. Jag är ordförande i Refugee Reliefs styrelse och ansvarig för ekonomin samt för sponsring och företagssamarbeten

Jeanette

Jeanette Schlaucher

Vice ordförande

Jag tror på alla människor lika värde och har därför alltid intresserat mig för humanitärt arbete. Alla människor måste få sina grundläggande behov tillfredsställda och behandlas med värdighet. Jag har varit i Indien och Bangladesh hos organisationer och engagerat mig för humanitärt arbete där. Under hösten 2015 var det självklart för mig att på olika sätt hjälpa till när fler människor på flykt kom till Sverige än väntat. Efter det har mitt intresse vänts mot Grekland, där nu människor fastnat på sin flykt och där det behovet av stöd ofta är stort. Jag har gjort tre resor till Aten, besökt läger och köpt förnödenheter. Nu planerar jag en fjärde resa till Lesbos. Mitt ansvar i föreningen är att jag är vice ordförande, jag skapar kontakt med nya organisationer, hör med dem vilka behov de har och förankrar det i styrelsen. Jag hjälper också till med olika projekt och insamlingar. Jag är 57 år gammal, bor i Lund och arbetar på Länsstyrelsen i Malmö som miljöstrategisk chef.

Parthena

Parthena Hantzaridou

Ledamot

Jag trodde först att det skulle bli svårt att vara volontär och genom det möta och stötta människor som hade flytt sina hem. Det var svårare än vad jag hade tänkt mig. Men samtidigt så mycket enklare. Då mitt ursprung är från Grekland var valet att åka dit och hjälpa till med situationen som uppstått enkelt. Det blev till slut tre olika volontärresor under 2016. Att förutsättningslöst ge av sin tid och ge sitt stöd till människor på flykt, till människor som varit med om så mycket och så hjärtligt tackar en för det lilla man gör har gett mig mer än jag kunnat ana. Och det är därför jag varit med och startat och fortsätter engagera mig genom Refugee Relief. Det är som de säger, ingen kan göra allt men alla kan göra något. Och ju fler vi är desto mer kan vi göra tillsammans.

I styrelsen ansvarar jag lite extra för omvärldsbevakningen och försöker hålla ihop de insamlingar som sker.

26996935_10214829790036369_782103121_n

Jonas Jadvi

Ledamot

Jag som för tillfället är stark hjälper dig som är tillfälligt svag. Mitt arbete som volontär började hos Stockholms Stadsmission 2015 och har sedan fortsatt i diverse engagemang, framförallt i Stockholm men även i Grekland. Alla som har hjälpt någon med något (typ alla?) kan relatera till den magiska kraft som det är att hjälpa. Att ge är att lyfta sig själv och någon annan, på samma gång. Att ge är att få.  Jag är med i Refugee Relief för att jag vet att organisationen når ut till och underlättar för människor som för tillfället befinner sig på botten. Vi är ett team som tycker om varandra och fungerar väldigt bra internt, men också som kanal för all den välvilja och värme vi finner runt omkring oss.

Utöver mitt volontära engagemang brinner jag för filosofi, litteratur och natur. Jag spenderar gärna min tid med att göra så lite som möjligt, läsa poesi eller vågsurfa.

Lin

Linnéa Claeson

Ledamot

En av mina bästa vänner sa till mig att även den minsta av goda handlingar kan betyda hela världen för någon. Jag tänker ofta på det när jag volontärarbetar. En kanelbulle, ett par långkalsonger, ett leende kan verka litet, men kanske är den precisa motsatsen.

En annan av mina bästa vänner sa att han åkte till ett flyktingläger för att visa människorna som fråntagits värdighet och hem att det finns dom som faktiskt bryr sig. Jag hade dom med mig när jag också var i ett grekiskt flyktingläger för att lyssna på dem som behövde prata, för att finnas till hands, för att mildra lidande.

Jag själv tänker ofta att det enda sättet för ondskan att segra är att godhjärtade personer inte gör någonting alls. Det kokar väl ner till civilkurage, medmänsklighet och viljan att göra skillnad för människor som har det svårt.

Allt detta virrvarr av tankar är anledningen till varför jag vill vara med i Refugee Relief. Mitt namn är Linnéa Claeson. Jag är 25 år, läser sista året på juristprogrammet, arbetar som handbollsspelare och är grundare till Assholesonline och Omtanke Stockholm.

Ina roman

Ina Roman

Ledamot

Det är lätt att känna maktlöshet när världen ser ut som den gör. Samtidigt finns det mycket kraft och hopp om en bättre och ljusare framtid. Jag är med i Refugee Relief sedan ett år tillbaka och är nu även invald i styrelsen. Jag engagerar mig med inställningen att alla kan göra något men ingen kan göra allt. För en enskild individ kan en liten gåva göra stor skillnad och genom våra konkreta insatser känner jag att vi gör skillnad.

Till vardags jobbar jag med personalfrågor på Länsstyrelsen i Skåne. På fritiden hänger jag gärna med min familj, kollar serier på Netflix eller boxas