VÅR STYRELSE

Bild

Anna Laurell

Ordförande

Precis som många av er kunde jag inte stå och titta på när människor flydde sina hem och gjorde den riskfyllda resan över medelhavet för att komma till Europa. Jag tillbringade hösten 2015 på Centralstationen i Stockholm med Röda Korset för att ge människor på flykt ett värdigt bemötande. När Sveriges och Europas gränser stängdes gjorde jag min första resa till Grekland. Än så länge har det blivit fyra resor. Jag tror på och kämpar för människors lika värde, rättigheter och möjligheter. Var i världen vi föds kan inte få vara avgörande för hur våra liv och våra barns framtid ska se ut. Därför engagerar jag mig och är stolt att ha varit med och startat Refugee Relief.

Jag är 32 år gammal och arbetar till vardags som verksamhetsutvecklare på Röda Korset. Jag är ordförande i Refugee Reliefs styrelse och ansvarig för ekonomin samt för sponsring och företagssamarbeten

Parthena

Parthena Hantzaridou

Ledamot

Jag trodde först att det skulle bli svårt att vara volontär och genom det möta och stötta människor som hade flytt sina hem. Det var svårare än vad jag hade tänkt mig. Men samtidigt så mycket enklare. Då mitt ursprung är från Grekland var valet att åka dit och hjälpa till med situationen som uppstått enkelt. Det blev till slut tre olika volontärresor under 2016. Att förutsättningslöst ge av sin tid och ge sitt stöd till människor på flykt, till människor som varit med om så mycket och så hjärtligt tackar en för det lilla man gör har gett mig mer än jag kunnat ana. Och det är därför jag varit med och startat och fortsätter engagera mig genom Refugee Relief. Det är som de säger, ingen kan göra allt men alla kan göra något. Och ju fler vi är desto mer kan vi göra tillsammans.

I styrelsen ansvarar jag lite extra för omvärldsbevakningen och försöker hålla ihop de insamlingar som sker.

cv bild

Linda Lindberg

Ledamot
Jag är mycket tacksam över att få delta i Refugee Reliefs arbete. Situationen i Grekland är som många vet just nu minst sagt kritisk. Som småbarnsförälder känner jag extra starkt för alla de familjer på plats som varit så desperata att de riskerat hela sina familjers liv i någon form av hopp om ett liv i fred och en framtid för sina barn. Låt oss hjälpas åt att ge dem det!
 
Jag är i grunden statsvetare med inriktning med internationell rätt och har en stark övertygelse om just alla människors lika rättigheter och staters skyldigheter gentemot civila i krig och konflikt. Jag arbetar annars med hållbarhet och har även länge arbetat med entreprenörer som vill att deras lönsamhet ska gå hand i hand med att på olika sätt gynna de mer utsatta.
alejandra

Alejandra Werneström

Ledamot

Humanitärt arbete är något som ligger mig varmt om hjärtat. Att finnas för sina medmänniskor och hjälpa där man kan känns självklart. När flyktingströmmarna nådde Stockholm hösten 2015 förstod jag direkt att jag måste göra något. Anslöt mig då som volontär för Röda korsets insats på centralen. Det ledde sen till två volontärresor till Grekland.

Flyktingar och migranter drunknar i medelhavet för att det inte finns några säkra lagliga vägar för dem att ta. Lägren på öarna i Grekland är överfulla och organisationerna på plats vittnar dagligen om en situation som gått från värre till värst. Därför väljer jag att engagera mig i Refugee Relief och göra det jag kan för att hjälpa de människor som riskerar allt för ett liv i fred och frihet.

Till vardags arbetar jag som Paralegal på Asylbyrån i Stockholm. Tidigare har jag arbetat på Migrationsdomstolen och Amnesty.