VÅRA SAMARBETSPARTNERS

Refugee Relief verkar för människor på flykt genom att stötta projekt som drivs av våra partnerorganisationer.  Nedan kan du läsa mer om dessa samt vårt stöd.

Lighthouse Relief

Lighthouse Relief grundades 2015 då tusentals flyktingar anlände till den grekiska ön Lesvos varje dag. Idag fortsätter deras team bestående av erfarna volontärer att ge omedelbar humanitär hjälp till flyktingar som anländer till norra stranden av ön. Lighthouse Relief har också verksamhet för ungdomar och barn i flyktingläget Ritsona i norra Grekland.

Refugee Relief stöttar för närvarande Lighthouse Relief med månatliga bidrag som går till inköp av vatten och energibars som delas ut till människor på flykt när de anländer till ön. Vi har också anordnat flera insamlingar bland annat av mjukdjur och varma kläder som samlats in i Sverige och skickats till Lesvos.

LHR_CT_15MAR17_3601-2

Amurtel Greece

Amurtel Greece drivs av kvinnor – för kvinnor och barn. De har funnits på plats i Grekland sedan september 2015 då deras volontärer började ge stöd åt gravida och ammande mammor, som är en särskilt utsatt grupp. Graviditet och barnafödsel är tillsammans den största dödsorsaken hos kvinnor på flykt. Amurtel har en hub i Aten där licensierade barnmorskor och amningsspecialister på ett säkert vis ger vård och undervisar i amning. De tillhandahåller även mat till ammande mammor som riskerar sin och barnets hälsa p.g.a. näringsbrist.

Refugee Relief har samlat in och sponsrat inköp av amningsunderkläder samt bidragit till inköp av kompletterande mat till undernärda, ammande mödrar.

Bild presentation Amurtel

Love Without Borders - For Refugees In Need

Organisationen Love without Borders - for Refugees in Need bildades av Kayra Martinez, och har i över två år hjälpt och stöttat många människor på flykt med bl.a. kläder och mat. De bedriver även projekt där barn och vuxna får möjlighet till skapa konst genom att rita och måla. Det har visat sig vara en fantastisk form av terapi för människor på flykt att få teckna ner deras sorg men även om lyckan med livet. Projekten som heter Nea Kavala - Art Without Borders har turnerat världen runt med en utställning.

För att skapa medvetenhet om situationen i Grekland och ge stöd till människor på flykt hjälper Refugee Relief till med att genomföra utställningen Nea Kavala - Art Without Borders i Stockholm.

26540477_1881211081908747_1103100697_o