VÅRA SAMARBETSPARTNERS

Refugee Relief verkar för människor på flykt genom att stötta projekt som drivs av våra partnerorganisationer.  Nedan kan du läsa mer om dessa samt vårt stöd.

Love Without Borders - For Refugees In Need

Organisationen Love without Borders - for Refugees in Need bildades av Kayra Martinez, och har i över två år hjälpt och stöttat många människor på flykt med bl.a. kläder och mat. 

Love without Borders delar ut vouchers till människor på flykt i Aten så de kan handla i mataffärer. Projektet bidrar inte bara till att minska människors hunger utan också till värdighet och självständighet då människorna själva får välja vad de vill handla och tillaga sin egen mat. Projektet riktar sig till flyktingar som har tillgång till kök, kokplattor eller liknande. Refugee Relief stöttar detta projekt genom att bidra med pengar till vouchers. 

Love without Borders bedriver även projekt där barn och vuxna får möjlighet till skapa konst genom att rita och måla. Det har visat sig vara en fantastisk form av terapi för människor på flykt att få teckna ner deras sorg men även om lyckan med livet. Projekten som heter Nea Kavala - Art Without Borders har turnerat världen runt med en utställning. Refugee Relief stöttar projektet med bland annat pengar till konstmaterial. Vi har också arrangerat utställningen Nea Kavala - Art Without Borders i Stockholm, något vi hoppas kunna göra igen. 

26540477_1881211081908747_1103100697_o